INFORMATION

相關文章

【玻璃鍍膜的重要性】

大家有無發現,落雨個天灰濛濛,再加上玻璃表面結滿水珠,視野唔夠清晰,真係渣車渣快d有驚危險,渣得慢又怕俾人呠,仲好易令人發忟憎,其實 好 危 險!

好多時就係因為我地塊前置玻璃跣水力不足,導致水珠鋪滿塊玻璃。呢個時候要等水撥慢慢撥走水珠,跟住通常玻璃清晰左一秒後,又再變得矇查查,真係渣車落得大雨少少都會睇唔清路面。

玻璃鍍膜可以令到玻璃表層滑溜如鏡,想像一下你坐在如鏡子般的表面,你很難才能固定好自己的位置,當一有外來力量,你就不得不被帶走。玻璃鍍膜也是同一道理,在平滑的鏡面晶體上,灰塵污垢甚至水分都難以黏上。

特別是採用Champion獨家代理的Autotriz鍍膜,由於納米分子極細,加上分子互相緊扣著令表面極度平滑,摩擦力較低,而納米分子形狀會令水份結成圓狀,像浮起來一樣,更容易滑走。就算有小量水珠殘留,亦會因其型狀快速蒸發掉,減低水痕形成的機會。因此,你的愛車只需在路面上奔馳,被風輕輕一吹,水痕就可以滑溜得如絲綢順風而上,轉眼即逝,玻璃表面馬上回復原本的清潔和光亮。

想知道Autotriz玻璃鍍膜有幾正?立即Click入去我地既Youtube Channel:

Leave a Reply